Terasa Le Boutique

Autor(i):
arh. Răzvan Bârsan
arh. int. Cătălina Simion Sterian
Biroul:
RAZVAN BARSAN + PARTNERS SRL
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Restaurantul Le Boutique este un loc unde te poți simți ca acasă și unde poți savura o mâncare excepțională în același timp. Pentru acest restaurant amplasat în centrul Bucureștiului s-a dorit un design care să readucă locul la viață și care să optimizeze spațiul, obținându-se o zonă mai mare de luat masa.

Cu o temă mult mai temperată față de design-ul inițial a fost creată o nouă zonă de acces cu o nouă recepție și o mică garderobă. Din recepție se realizează accesul în zona de mese, acolo unde ambientul a fost schimbat radical.

Au fost schimbate vitrinele de vinuri și a fost realizată o retapițare în culori neutre, naturale, accentuate prin corpuri de iluminat cu lumină caldă obținându-se astfel o ambianță ghidată de elemente naturale precum piatra și lemnul armonizate în culorile pământului.

Barul a fost mutat într-o încăpere mai mică care conectează spațiul cu terasa exterioară, devenind prin prezența sa un element de legătură între interior și exterior. Din amenjarea inițială au fost păstrate tavanul din lemn, podeaua și pereții îmbrăcați în bucăți de lemn secționate.
Aceste elemente sunt accentuate prin lumina difuză a corpurilor suspendate.