Sediul RBP

Autor(i):
arh. Răzvan Bârsan
arh. Lorena Gheorghiu-Bârsan
Biroul:
RAZVAN BARSAN + PARTNERS SRL
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Amenajarea biroului RBP a fost un proces de scurtă durată, dar care ne-a permis totusi să ne gândim care sunt cerințele noastre ca birou de arhitectură. Cuvintele cheie ale conceptului sunt lumină, natură, transparent și unitate.

Biroul este amplasat la parterul unei cladiri de birouri și beneficiază de lumină naturală, în special în a doua parte a zilei. Acest fapt este unul bine-venit în anotimpurile reci, iar pe timp de primavară- vară căldura și lumina sunt filtrate de vegetația abundentă din curte. lluminatul natural este completat de cel artificial, realizat prin corpuri de iluminat liniare sau circulare ce pot fi controlate pe zone.

Deoarece credem în conceptul teamwork, am considerat că o amenajare tip "open space" este cea mai potrivită abordare. Prin urmare, arhitectii pot lucra și comunica eficient, iar pentru întâlniri mai importante sau discuții au fost stabilite câteva spații precum sala de conferințe, zone mici de discuții și micul amfiteatru din curte.

Compartimentările dintre spații s-au realizat cu sticlă transparentă și tâmplărie de aluminiu definind o continuitate vizualã. De asemenea, coloristica este una minimal formată din alb și negru cu accente de culoare sau materiale în funcție de destinația spațiului.