Theater Machine- Mașinăria de teatru Uzina Wolf (Halele Carol), București

Autor(i):
Silvia Ionescu
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Lucrare diplomă
Theater Machine- Mașinăria de teatru
Conversia Uzinelor Wolf în spațiu cultural, București

Teatrul nu mai depinde de un loc anume, el poate fi reprezentat oriunde, pe stradă, în cafenele, în spaţii abandonate, tot ce contează este legătura dintre spectacol şi spectator, privitorul devine parte integrală a actului artistic. Sub acest context actual și facând analogia între spațiile abandonale alea unzinei Wolf și abordări deconstructiviste ale lui Mayerhold cu ale sale, decoruri ce reprezintă organele unor mașinării a luat naștere proiectul Theater Machine.
Proiectul, a pornit de la ideea conversiei fostelor Uzine Wolf într-o maşinarie de teatru ce cuprinde o sală mare, clasică, o sală experimentală şi un anfiteatru în aer liber.
Atenţia mea s-a îndreptat asupra sălii expeimentale. Fosta hală a compresoarelor s-a transformat intr-un spaţiu cultural multifuncţional, având ca funcţiune principala teatrul.
Spaţiul se compune în
1.Sală de teatru transformabilă:
- sală cu scenă italiană,
- arenă elisabetană.
- arenă arenă
2. Cafenea care ocazional poate adaposti şi mici reprezentatii de teatru neconvenţional.
3. O zona de administraţie
4. O sală de repetiţii
Flexibilitatea zonei de teatru este dată de pereţii amovibili şi gradenele îngropate în pardoseală, acestă abordare a spaţiului oferă posibilitatea de a avea ocazional si-un spaţiu liber, precum și diferite tipuri de configurare a sălii de teatru: sală italiană, arenă și elisabetană.
Amenajarea interioară pastrează spiritual industrial al spațiului. Zonele destinate grupurilor sanitare și depozitărilor sunt amplasate cetral formând două nuclee opace, pentru a nu altera imaginea de ansamblu a spațiul.



zoom in zoom out fit height fit width close panel