Filigorie SL_

Autor(i):
Gábor Tóthfalusi
Colaboratori:
arh. Tánczos Katalin
structura- Topproiect Srl, ing. Mihai Oltean
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj Napoca
Indicatori:
RH: P / Sd: 15 m2 / Su: 15 m2

Comentariul autorului:

Situat într-un cartier tradițional cu clădiri interbelice, filigoria prezentată face parte dintr-un proiect de amenajare grădină a unei clădiri proiectată de către biroul Tektum în anii anteriori.
Proprietarii au reușit să cumpere terenul naționalizat și divizat din fund de gradină, astfel revenind la o parcelă originală- istorică.
Prin proiectul de amenajare s-a urmărit crearea unor zone intime specifice unei familii tinere. Astfel, impreună cu peisagerul s-au propus zone de joacă copii, zonă de vegetație și zonă de loisir.

Pentru zona de loisir am propus filigoria. Clădirea în sine are 15mp și este formată din două spații. Un spațiu pentru odihnă și un spațiu de baie. Totodată filigoria s-a extins printr-o pergolă- terasă în care, central s-a amplasat un șemineu- grătar. Pe grinzile metalice ale pergolei se vrea să se urce plante cățărătoare. În partea estică, scurtă am poziționat un butoi cu apă sărată încălzită.

Structural, filigoria este metalică cu rigidizări din lemn. Acoperișul filigoriei a primit o vegetație extensivă, vizibilă de la etajul casei.

Volumetric clădirea este un paralelipiped care prezintă console evazate pe părțile scurte.

Estetic s-a folosit un placaj de pin nordic, lăsat în culoare naturală, pentru șemineu s-a optat la o placare de cărămidă identică cu cea a casei.
La amenajarea curţii s-a folosit tabla decapată ruginită, piatră de andezit, toate executate amănunţit şi minuţios după indicaţiile noastre.

zoom in zoom out fit height fit width close panel