Ecranul

Autor(i):
Attila Wenczel
Colaboratori:
Colaboratori : Toma Claudiu, Ianko Norbert
Structura : Tundrea Vasile
Instalatii electrice : Electric Eye
Fotografii : Wenczel Attila
Localizare:
România, jud. Timiş, Timisoara
Indicatori:
Sd: 60 m2

Comentariul autorului:

Proiectul propune in esenta ordonarea unui mic ansamblu destructurat al unei locuinte individuale. Interventiile facute de-a lungul timpului au adaugat cladirii principale, un garaj si o serie de spatii anexe avand diferite forme si marimi si asezate fara o regula anume. Proiectul decide sa completeze locuinta cu functiunile necesare dar, in acelasi timp sa si asaneze si sa ordoneze spatiul exterior al curtii. Astfel, din corpurile existente in spate sunt pastrate doar volumul principal al locuintei si garajul.
Interventia facuta completeaza spatiul interior cu o zona de zi generoasa, lipita de volumul principal si deschisa spre exterior pe toate celelalte trei laturi. Forma este astfel conceputa incat sa genereze un volum interior cat mai generos dar in acelasi timp sa-l orienteze spre lumina si sa deschida cat mai mult vederea spre peisaj. Lumina naturala joaca un rol important in solutia aleasa. Cel mai important element este "ecranul" spre gradina care permite o deschidere pe intrega suprafata a peretelui. Aceasta are un dublu rol – pe de o parte faciliteaza comunicarea livingului spre spatiu exterior al gadinii si permite patrunderea luminii naturale dar, in acelasi timp, inspre interior vazut, aceasta reprezinta si ecranul vietii familiei, al activitatilor zilnice, obisnuite .
In corpul vechi al cladirii, pastrat nemodificat se amenajeaza spatiile de noapte si bucataria, spatiu aflat in relatie directa cu zona de zi.
Ansamblul spatiilor interioare este in relatie cu un spatiu deschis dar protejat, o zona de zi exterioara folosita pe intrega perioada calda a anului. Daca livingul nou propus completeaza corpul principal al locuintei, terasa acoperita este conceputa in relatie cu volumul garajului.

zoom in zoom out fit height fit width close panel