Memorie - Conexiuni virtuale - Cimitirul Central Cluj-Napoca

Autor(i):
Daniela Maier, Andrada Diana Todea
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj-Napoca

Comentariul autorului:

Scena Urbană a invitat oamenii să privească dintr-o altă perspectivă și într-o altă lumină Cimitirul Central din Cluj. Am început acest eveniment în 2015 și am revenit în 2016 şi 2017 în 1 noiembrie, un moment special pentru acel loc și localnici. Ziua Morţilor, Ziua tuturor Sfinţilor sau Luminaţia este o sărbătoare care implică întreaga comunitate.

Fiecare dintre noi are o poveste. Cine suntem și de unde venim, ceea ce am iubit, prieteniile pe care le-am hrănit, cum am ajutat lumea să fie chiar mai puțin înțeleaptă sau mai bună, toate sunt detalii din povestea noastră. Mii de povești ale altor persoane, fie ele contemporane sau nu, povești din care poate facem parte, ne aduc adesea împreună într-un spațiu mai puțin cunoscut dar încărcat de simbol și emoție.La primul eveniment din Cimitirul Central, Requiem, am început să cartografiem personalități importante din diferite domenii. Scriitorii, artiștii, oamenii de știință, politicienii, sportivii, oameni remarcabili din multe alte zone, se odihnesc în acest loc împreună cu familiile și prietenii noștri. Am evoluat în fiecare an în această abordare și ne propunem să prezentăm hărți care îi vor ajuta pe oameni să descopere multe dintre valorile pe care le are acest spațiu.

Spaţiul memoriei a fost susţinut prin tururi ghidate, cu prezentări și detalii surprinzătoare despre arhitectura funerară.
Am invitat comunitatea să ne ajute cu informații suplimentare și am fost bucuroși să primim un răspuns pozitiv, instituții sau persoane private oferind multe liste biografice și detalii care completează hărțile din acest an.Scriitorii, arhitecții, politicienii, sportivii, medici, oameni de știință sau pur și simplu oameni completează în mod constant aceste liste.

zoom in zoom out fit height fit width close panel