Babel 010144

Autor(i):
Sebastian Comanescu
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Proiectul isi propune dezvoltarea unui model de co-locuire pentru zone urbane centrale. Necesitatea/argumentul apar in conditiile in care instabilitatea sociala/economica/politica (si nu numai) caracteristica societatii contemporane da nastere unui model revizuit al apartamentului tip.
Din punct de vedere al sistemului constructiv, propunerea are in vedere viitorul apropiat; o structura modulara hibrida din lemn lamelar si otel, stabilizata de inimi din beton armat. Compartimentarile si fatada locuirii sunt prefabricate, noile tehnologii in materie de productie permitand obtinerea unei varietati ridicate fara a influenta semnificativ costurile de productie.
Alcatuirea functionala:
La nivelul parterului diferenta de nivel este preluata de o retea de deck-uri din lemn intre care ia nastere o "plaja urbana"; pe langa locuri de socializare, terenuri de streetball si zone de relaxare, acesta gazduieste o ocazionala piata volanta de dimensiuni reduse destinata comercializarii de bunuri alimentare "craft", van-urilor cu specialitati culinare si/sau comercializarii ocazionale de bunuri non-alimentare(articole second-hand, obiecte hand-made, etc).
Etajele inferioare, cu inaltime de mare deservesc co-working-ului si sunt dispuse cu statii fixe de lucru, zone de repaos, sali de sedinte. O serie de elemente dinamice precum platforme si scari mobile, elemente de compartimentare tip perdea, perimt ca aceste etaje sa functioneze pe niste principii de ocupare similare celor unui parc.
Etajele superioare sunt ocupate de unitatile domino si de gradinile comune si zonele de zi comune. Fiecare unitate de locuit este dotata cu un perete rotativ care actioneaza precum un briceag elvetian; are capacitatea de a schimba destinatia unitatii de locuit si este folosit pentru descompunerea si depozitarea elementelor de mobilier care nu sunt utilizate constant.

zoom in zoom out fit height fit width close panel