Construire comunitară în Bărcut

Autor(i):
Irina Scobiola
Localizare:
România, jud. Brașov, Bărcut

Comentariul autorului:

Revitalizarea satului presupune construirea unei comunități și a unor spații arhitecturale care să i se adreseze. Arhitectura propusă oferă spații de dialog în care membrii comunității să poata studia, creea, cunoaște, construi prietenii.

Trei intervenții ahitecturale care exprimă unitate, ritm, ordine - funcțiuni noi care au aport economic și contribuie la formarea unei noi comunități : centrul comunitar, pensiune și restaurant (bucătăria satului), centrul pentru meșteșuguri și formare vocațională.

Când am început acest proiect mi-am propus să pun în paranteză pornirea așa zis „artistică” a arhitectului în speranța înțelegerii profunzimii profesiei și scopului proiectării. O profunzime care trece dincolo de obiect, de arhitect, și vizează ansamblul. O profunzime care probează existența umană și propune arhitectura ca instrument al întemeierii comunității, un fundal care favorizează legături interumane și oferă autenticitate.

Consider că arhitectura e pentru ceilalți, o transparență către lumea din interiorul lor, care favorizează apropierea sinelui, apropierea mediului înconjurător și în sfârșit apropierea dintre oameni.

zoom in zoom out fit height fit width close panel