EFdeN Signature

Autor(i):
Veronica Butnariu, Ruxandra Micu, Ruxandra Caraenache, Mihai Toader, Vlad Stanciu, Laura Vintila, Andrada Lazar, Iulia Frangu, Bucur Cristiev, Silvana-Maria Radulescu, Adrian Ceapa, Nicole Lefter, Adrian Chelariu
Localizare:
România, București
Indicatori:
RH: parter / Sd: 150 m2 / Su: 74 m2

Comentariul autorului:

Conceptul casei se bazează pe strategiile pasive tradiționale din Orientul Mijlociu împreună cu tehnologia pentru a contura un mod de locuire actual, potențat de design-ul solar pasiv, ventilare naturală. Inspirați de plantele xerofite, proiectarea a avut la bază o anvelopă exterioară care să protejeze casa de radiația solară si furtunile de nisip, să asigure o trecere treptată către spațiul interior climatizat și să crească confortul în spațiile verzi din casă. Au fost integrate atît sisteme pasive, cît și sisteme active pentru a crește eficiența energetică a ansamblului. Climatul interior este controlat activ printr-un sistem multi-split, pe când confortul termic in spațiile umbrite de lângă casă este obținut prin ventilare naturală datorită orientării strategice a casei pentru a capta vântul predominant.
Prototipul răspunde la stimuli exteriori precum un organism viu prin intermediul tehnologiei IoT, care se adaptează in funcție de cerințele fiecărui utilizator.

zoom in zoom out fit height fit width close panel