Alt Apartament

Autor(i):
Razvan Turcanu, Teodora Crisan
Colaboratori:
ing. Nicolae Briciu - tamplarie lemn
Localizare:
România, jud. Sibiu, Sibiu
Indicatori:
Su: 55 m2

Comentariul autorului:

Pseudonimul subliniază alternativa aleasă de acest cuplu tânăr pentru a dobândi o lucuintă, sugerând, în același timp, schimbările însemnate pe care le-a îndurat spațiul în procesul de reabilitare. Ușor, cel mai provocator aspect al acestui proiect, l-a reprezentat relația complexă... de identitate dintre beneficiari și autori.

Apartamentul trebuie să asigure două nuanțe, ușor diferite ale locuirii. În primă fază va funcționa ca spațiu de oaspeți, în regim hotelier, destinat șederilor scurte, turistice. În acest caz, pentru a valorifica fluxul perpetuu de vizitatori, vom orienta funcțiunea spre un spațiu de expunere și promovare pentru lucrări de artă plastică contemporană și mobilier. Pe termen lung, spațiul trebuie să îndeplinească nevoile urbane, de locuit, pentru o familie cu 2-4 membrii.

Alt Apartament abordează această temă cu multă veselie și atenție la detalii, experimentând cu spațiul, lumina, textura, culoarea, sunetul și materialele naturale.

Spatiul redus, foarte pretios a determinat aspectul compact, incastrat. Zonele locuinței se subordonează unei circulații clare, ortogonale care își propune să rezolve eficient traseele, precum și accesul la zonele de depoziare.

zoom in zoom out fit height fit width close panel