Amenajare Lobby Cascade Building

Autor(i):
Cătălin Iacob, Liviu Dăescu, Alexandra Dochia, Cosmin Constantin, Bogdan Postole
Colaboratori:
Vizualizare : VIZ Development
Instalații: Adex Cad Proiect
Project management: Brown Marinescu Consulting
Constructor: ForFitout
Localizare:
România, București
Indicatori:
RH: P / Sd: 126,80 m2 / Su: 126,80 m2 / POT: - / CUT: -

Comentariul autorului:

Folosindu-ne de denumirea clădirii de birouri asupra căreia am intervenit, “Cascade Office Building”, propunerea noastră a fost de a integra în designul lobby-ului elemente ce pot fi regăsite în apropierea acestor “căderi de apă”/ ”cascade” într-un mod subtil.
Am lucrat cu diverse materiale astfel încât să sugerăm imaginea unor ramuri de copac conturate prin panotaje dispuse vertical, strălucirea apei cascadei redată prin ferestrele existente și noile placări de sticlă pe pereți, pietrele de râu esențializate prin finisajele de fibro ciment, iar curgerea apei redată folosind podele ceramice ce sunt iluminate de jos.
Cu ramurile de copac pe care le-am creat pe tavan, sugerăm o linie de ghidare luminoasă de la intrare la recepție și de la intrare la lifturi.
“Curgerea apei” este făcută mai evidentă prin această legătură, ghidarea către toalete fiind discret mascată.
Vegetația naturală este asigurată de plante fixate în peretele din apropierea ușilor de acces în clădire, accentuând ideea de cascadă.
Prin acest concept am dinamizat orientarea fluxului de persoane în lobby, creând totodată o atmosferă placută pentru vizitatorii si utilizatorii clădirii de birouri.

zoom in zoom out fit height fit width close panel