Amenajare showroom SSAB

Autor(i):
Alex Adam, Roger Pop, Adrian Bratescu, Georgiana Jipa, Andreea Nica
Colaboratori:
Obiecte sanitare - SSAB, Iluminat - Redo Group,
Montaj corpuri de iluminat - Laurminic, Mobilier - Apple Design,
Semineu - Angedo, Constructor si finisaje - Mario Design Style
Localizare:
România, București
Indicatori:
RH: - / Sd: 220 m2 / Su: 220 m2 / POT: - / CUT: -

Comentariul autorului:

AAstudio este un birou de arhitectura din Bucuresti fondat în 2005 de Alex Adam si Roger Pop.
Studioul se concentreaza atât pe proiecte de tip rezidential si public, cât si pe crearea unor piese de mobilier ale caror caracteristici sunt inovatia si atentia pentru detalii, ce îmbina esteticul cu functionalitatea.

Principalul scop al acestui proiect a fost utilizarea si evidentierea gamei variate de produse SSAB. În consecinta, spatiul a fost împartit în 3 zone diferite din punct de vedere estetic, conectate prin intermediul fundalului neutru, care pune totodata în valoare produsele expuse. Sistemul de iluminat din zona bulevardului iese în evidenta odata cu apunerea soarelui, impresionând placut trecatorii. Reprezentând cea mai vasta sectie a showroom-ului, acest prim spatiu înglobeaza o serie de zone diferite, precum o zona cu dusuri functionale si o zona de discutii unde lemnul este îmbinat cu o variata gama de produse ceramice sau metalice, promovând astfel metafora structurilor de metal recurente.
Pentru a limita diferitele zone, s-a recurs la o grupare de structuri metalice sub forma de casute, ce nu blocheaza expunerea produselor, oferind totodata individualitate acestora, dar si o sursa inedita de lumina artificiala. O serie de elemente de iluminat si suprafete puternic reflectante plasate strategic rezolva problema lipsei de lumina a camerei din spate. Mai mult, aceasta încapere personalizata cuprinde atât un lavoar construit special în cadul acesteia, cu dispunerea scurgerii apei în cascada, cât si un grup de panouri ceramice verticale, înalte de
aproximativ 3,5 m.

zoom in zoom out fit height fit width close panel