Interferențe arhitecturale italiene în arhitectura modernă românească

Autor(i):
Luca Matei Stoian
Colaboratori:
Lupu, Nicolas , Vasilescu, Sorin, Mihăilă, Ramona, Bruno Andreşoiu, Adrian Ciocăzanu, Stoian Grațiela, Stoian Nicolae, Mărășescu Alexandra Dana, Artenie Cătălin, David Cristian.
Editura:
Igloomedia
Colecţia:
Igloobooks
ISBN/ISSN:
ISBN 978-606-8026-50-3
Publicat:
Februarie 2017

Comentariul autorului:

Cartea „Interferențe arhitecturale italiene în arhitectura modernă românească” are la bază o cercetare realizată de dr. arh. Luca Matei Stoian, bine documentată fotografic, care propune familiarizarea critică cu operele unora dintre cei mai reprezentativi arhitecți români și italieni ai stilului modern. Arhitectura modernă a constituit pentru România unul din factorii de aducere a țării în miezul civilizației europene.
Cartea chestionează critic sursa de inspirație creativă a arhitecților români din perioada interbelică și demonstrează că vasta producție de opere arhitecturale italiene a avut un rol important cu efecte detectabile în devenirea modernității românești.
Cartea se adresează în primul rând arhitecților, dar și publicului larg interesat de arhitectura modernă din România anilor ’30, care doresc să își lărgească orizontul cultural. Lucrarea evidenţiază şi argumentează cum raționalismul Italian s-a reflectat în arhitectura românească din perioada interbelică. Raționalismul italian, expresie a măsurii şi echilibrului, a aspirat constant la concizie, puritate, frumuseţe şi eleganță.

zoom in zoom out fit height fit width close panel