Next House

Autor(i):
Răzvan Bârsan, Alexandru Duca
Colaboratori:
Imagini: Stelian Popa
Localizare:
România, Bucureşti
Indicatori:
Sd: 537 m2

Comentariul autorului:

Locuința Next House este compusă dintr-un joc de volume în interiorul cărora încăperile sunt flexibile și ierarhizate în funcție de nevoia acestora de lumină naturală.
Fațada principală a construcției se integrează perfect în atmosfera zonei în care este amplasată datorită folosirii de material cu aspect natural precum piatra și lemnul. Liniile clare ale volumelor păstrează același limbaj al arhitecturii prezente în zonă.
Fațada posterioară, ce are vedere către grădină și piscină, având pe suprafața parterului spații vitrate foarte mari ce dau senzația unui etaj care plutește. Cele două volume de piatră ce încadrează zona vitrată de la parter accentuează senzația de fragilitate dată de suprafața mare de sticlă. Pe celelalte fațade predomina plinul, oferind astfel intimitatea necesară funcțiunilor pe care le găzduiesc.
Parterul este destinat zonei de zi. Acesta este complet deschis către grădină printr-un perete de sticlă. În felul acesta este o continua legătură între locuință și grădină, ce cuprinde o piscină și un spațiu închis, total vitrat, destinat întâlnilor și petrecerii timpului liber.
Zona de noapte de la etaj păstrează legătura cu natura printr-o logie vitrată.
Întreaga locuință este una flexibilă, în permanentă legătură cu exteriorul, ce beneficiază de un grad ridicat de comfort datorită spațiilor interioare generoase.

zoom in zoom out fit height fit width close panel