Orice sfârşit este un nou început

Autor(i):
Mariana Carmen Constanta Cojocaru

Comentariul autorului:

După momentul 1918, anii care au urmat unirii Transilvaniei cu România au reprezentat o perioadă de mari eforturi pentru consolidarea unirii, iar reformele amânate au fost înfăptuite după război.
Cu toate acestea, năzuinţele seculare ala tuturor românilor au determinat un nou început pentru aparitia de noi instituţii comerciale şi bancare, asociaţii culturale, palate burgezeşti. Proiectele urbanistice comuniste din jurul anului 1973 s-au concretizat în Piaţa Centrală a Oraşului Orăştie prin realizarea unui parc pietonal deschis mobilat cu statui. La începutul secolului XXI jumatate din zona centrală se reabilitează prin intervenţii la îmbracămintea rutieră, utilităţi publice, înlocuire de mobilier stradal. Lucrările de reabilitare a centrului istoric au continuat în ultimii 10 ani prin reparaţii punctuale la o parte din imobile.
Un nou început se preconizează după analiza disfuncţionalităţilor prin planul urbanistic zonal aprobat prin care sfârşitul amenajărilor din 2008 să fie un nou început.

zoom in zoom out fit height fit width close panel