Supraetajare Casa Kasa

Autor(i):
Dragan Dragomir
Colaboratori:
Simona Mesaros,


Localizare:
România, jud. Timiș, Timisoara
Indicatori:
RH: S+P+E+M / Sd: 296 m2 / POT: 65.1 / CUT: 1.36

Comentariul autorului:

Provocarile contextuale au impus solutionarea unei bune integrari in tesutul construit a interventiei, deschiderea spre zona verde existenta, echilibrul functional, spatial si intre generatii.

Tema de proiectare a presupus suprainaltarea volumului existent aducand simultan provocari de natura contextuala si a marcarii coltului stradal printr-un reper arhitectural nou. Consolidarea structurala de la nivelul subsolului pentru sustinerea interventiei a reprezentat o necesitate.

Articularea fronturilor stradale in zona de colt a fost realizata prin jocul de volume si tratarea fatadelor principale intr-un contrast de materiale si tonuri.
Pastrarea parterului ca soclu-suport, cu golurile in configuratia initiala, reprezinta ancorarea propunerii in contextul arhitectural si urbanistic al zonei, prin ritm constant, dimensiune si alinierea la vecinatati.

Perceptia secventiala a volumului continua cu traseul interior si terasele succesive deschise spre parc. Functiunea rezidentiala a fost imbogatita cu spatii suplimetare de locuire, studiu si loisir pentru cele doua generatii ce vor utiliza cladirea.

zoom in zoom out fit height fit width close panel