Vila S

Autor(i):
Bogdan Andrei Fezi
Localizare:
România, jud. Ilfov, Voluntari
Indicatori:
Sd: 323 m2

Comentariul autorului:

Primele discuții cu beneficiarul legate de proiect au pornit de la migrațiile umane. Tindem să ne gândim la persoane ca și cum s-ar așeza definitiv într-un loc și la case ca fiind eterne, dar oamenii, străzile și regulamentele se schimbă fără încetare. Proiectele cresc, clădirile îmbătrânesc, uneori se schimbă și, de cele mai multe ori, se sting.
Miza proiectului a pornit de la a imortaliza un instantaneu din mișcarea lumii. Am constatat că un peisaj înghețat, după o furtună de zăpadă, este unul dintre puținele momente în care natura surprinde efemerul.
Pentru a atinge obiectivul, au fost realizate studii pe machete și simulări pe calculator. Unele au privit zăpada și vântul, altele lumina și apa. Straturi de spumă au fost pulverizate pe machete iar, apoi, secțiunile au fost utilizate pentru modelul 3D.
Forma utilizată ca să asigure protecția la lumină și la vânt a funcționat împreună cu sistemul de casă inteligentă și surse alternative de energie. Materialele au fost reduse la un minim: albul fațadei subliniază forma, pardoselile sunt albe, tâmplăriile și placările sunt din aluminiu gri.

zoom in zoom out fit height fit width close panel