Construire creșă

Autor(i):
Silviu - Adrian Popa, Rodica Sim
Colaboratori:
colaboratori proiect: ing. Petre Ferdoschi, ing. Valeria Popa, ing. Mircea Mălai, ing. Sime Bogdan
fotografii: Árva Csaba - Mihály
Localizare:
România, jud. Bihor, Sîntandrei
Indicatori:
RH: parter / Sd: 881,31 m2 / Su: 701,27 m2 / POT: 45,85 / CUT: 0,46

Comentariul autorului:

Terenul luat în studiu pentru amplasarea și construirea obiectivului face parte dintr-un plan urbanistic inițiat de administrativul teritoriului în vedera alocării de loturi pentru tineri. În acea viziune urbanistică, în cadrul parcelării de loturi pentru case, s-a alocat și un teren destinat dotărilor de interes local.
Direcția naturală de dezvoltare a zonei, prin creșterea numărului de familii tinere, conduce la nevoia înființării unei creșe, aceasta devenind o prioritate pentru comunitatea din zonă.
Conceptul propunerii noastre încearcă să exprime diversitatea și complexitatea naturală a programului de arhitectură, care își manifestă ierarhia inerentă a spațiilor pe care le adăpostește, în relația cu utilizatorii, scopurile și semnificațiile în contextul în care clădirea trebuie să facă față.
Limbajul cu care clădirea comunică cu utilizatorii și actorii, pasageri sau spectatori ai câmpului vizual, este motivat de dorința de echilibrare între ordine și diversitate pentru a nu produce monotonie sau haos.
Relația perceptuală pe care noi am dorit să o creăm, dintre exterior și interior pentru tipurile variate de utilizatori cu care programul se confruntă (copii, personal, părinți / vizitatori), unde necesitatea fragmentării spațiului vizual devine o compoziție dinamică, în care întregul va tinde să se completeze, aceasta fiind o manieră în care clădirea participă activ la creșterea creativității vizuale.

zoom in zoom out fit height fit width close panel