Pădurea și luminișul într-o cameră - Proiect de cameră pentru o fată de 5 ani

Autor(i):
Ilinca Maican, Anca-Maria Pasarin
Colaboratori:
Executant: Iplan Furniture
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj
Indicatori:
RH: - / Sd: 16 m2 / Su: 16 m2 / POT: - / CUT: -

Comentariul autorului:

În lucrul cu această familie un loc central l-a avut implicarea micii beneficiare în dezvoltarea proiectului. Pentru părinți a fost foarte important ca ea sa aibă o cameră potrivită cu personalitatea ei și cu activitățile care îi fac placere. Împreună cu părinții am analizat care sunt lucrurile pe care le apreciază la cameră și ce ar vrea să fie îmbunătățit. Am trecut în revistă genul de activități pe care le va desfășura în cameră și ce face cu mai mare drag în restul casei. Ne-am concentrat și pe cât de meticuloasă, studioasă, dar și activă este fetița.
Având în vedere că dorința ei a fost să aibă o căsuță in pădure, am abordat tematica într-o manieră sugerată, cât mai puțin descriptivă sau încărcată de personaje și referințe directe, pentru a-i da spațiu să își personalizeze locul cum își dorește.

Am venit cu o propunere croită pe măsură care să fie în același timp compactă, să lase mai mult loc în centru camerei, dar și suficient de amplă pentru a acomoda toate activitățile și cotloanele dorite. În afara patului, structura încorporează un loc de citit care poate fi folosit ca pat secundar pentru fratele cel mic sau pentru prietenele care vin în vizită și este în același timp un loc de cățărat. Am prevăzut suficiente locuri de depozitat ascunse dar accesibile, ținînd cont și de inevitabila lor folosire ca loc de țopăit. De asemenea încorporată am proiectat o masă cu patru scaune care se poate scoate în mijlocul camerei, suficient de mare pentru patru copii puși pe desenat.

Pentru că cerințele au fost foarte specifice am optat pentru un mobilier făcut integral la comandă. Am mers pe un design esențial, neîncărcat, pe nuanțe naturale și cu accente jucăușe de culoare. Am avut grijă ca desenul lemnului de frasin masiv să ramăna aparent folosind un finisaj natural de ceara cretată și culori pe bază de apă.
Ceea ce ne-a bucurat cel mai mult la sfârșitul proiectului a fost reacția încăntată a fetei, invadarea spațiului de către fratele ei mai mic și faptul că aceasta cameră a devenit locul de întălnire și de joacă a prietenilor și colegilor lor.

zoom in zoom out fit height fit width close panel