Amenajarea malului lacului Mihăilești

Autor(i):
Atena-Ioana Gârjoabă
Localizare:
Cornetu

Comentariul autorului:

Având în vedere situația actuală a lacului Mihăilești, se observă că este complet nedezvoltat, acesta fiind principalul motiv din cauza căruia dezvoltarea rurală din zonă "și-a întors spatele" către cel mai mare lac din zona metropolitană a municipiului București.
Acest proiect urmărește amenajarea unui segment din malul lacului care aparține satului Cornetu, situat în sud-vestul municipiului București. Conceptul constă în realizarea unui traseu divizat în secvențe cu rol în animarea parcurgerii întregului segment amenajat. Acesta ar putea constitui un proiect-pilot pentru amenajarea ulterioară a unei zone cât mai extinse din malul lacului Mihăilești.
Activitățile propuse variază de la pescuit sportiv, promenadă, plimbări cu bicicleta, la alimentație publică, activități culturale și de comerț. Esențele vegetale sunt alese astfel încât peisajul să poată fi perceput ca fiind activat și în sezonul rece - speciile de plante sunt dispuse astfel încât pe întregul segment există și arbori/ierburi ornamentale care în timpul sezonului rece au un foliaj dens și sunt de cromatică verde/galbenă/roșie.
În concluzie, datorită faptului că proiectul presupune punerea în valoare a unui peisaj/element natural important, acesta poate constitui doar un exemplu/început pentru ce se poate realiza având la dispoziție astfel de resurse - resurse prea puțin exploatate (ca spații publice amenajate) la nivel național.

zoom in zoom out fit height fit width close panel