Centru balneo-spa in Baile Govora

Autor(i):
Popa Bogdana
Localizare:
România, jud. Vâlcea, Baile Govora
Indicatori:
RH: S+P+1E+M / Sd: 3220mp (parter+etaj) m2

Comentariul autorului:

Proiectul își propune să reabiliteze Pavilionul Central situat în Băile Govora, județul Vâlcea în scopul revitalizării turismului balnear.
Pavilionul este situat în parcul balnear, a fost construit între anii 1911-1912 de arhitectul Ernest Doneaud și inginerii Puklicky și Brătescu și a funcționat ca bază de tratamente din 1914 până în aproximativ 1993.
Centrul va adăposti facilități balneo-spa și de consultații și tratamente medicale, agrement adulți și copii, piscină exterioară. Baza de tratament prevede tratamente pentru boli respiratorii, afecțiunii ale aparatului locomotor etc, iar centrul spa prevede proceduri complementare.
Design-ul interior al clădirii a pornit de la 2 cerințe majore:
- Crearea unui mediu terapeutic care să să fie îmbunătățit cu zone de agrement, deoarece centrele spa din ziua de astăzi nu reprezintă numai locuri de tratament, ci și spații de relaxare, înfrumusețare, ajutând la reducerea stresului.
- Păstrarea decorației interioare existente aceasta găsindu-se în stare foarte bună. La interior decorația arhitecturală este prezentă în special în holul principal, dar și în restul clădirii se găsesc elemente valoroase precum: tâmplării, finisaje de piatră și marmură.

zoom in zoom out fit height fit width close panel