Casa F

Autor(i):
László György Tulogdy
Colaboratori:
arh. Guttmann Emese
ing. Soflete Marius - calcul energetic, structuri
INGINERIE CREATIVA - structuri
GRADINSTAL- instalatii
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj-Napoca
Indicatori:
RH: P+M / Sd: 337 m2 / Su: 406 m2 / POT: 11.9 / CUT: 0.2

Comentariul autorului:

Cladirea a fost conceputa pentru a adaposti o familie de 6 membrii.
Terenul de dimensiuni ample este situat retras de drumurile principale, cu acces dintr-o straduta cu circulatie redusa. Terenul este in panta, avand o portiune plana spre strada si o panta spre paraul Becas. Cladirea ocupa portiunea dinspre strada, creand o bariera vizuala intre spatiu public si privat.
Functiunile de zi sunt grupate la parter, cele de noapte in zona mansardei, incaperile principale fiind orientate pe cat posibil spre curtea dinspre sud-vest. La parter fatada spre curte este dominata de o ampla terasa acoperita. Catre acestea se deschide bucataria, sufrageria si camera de zi, trei incaperi intredeschise, separate discret prin volumul semineului, respectiv prin retragere la nivelul planimetriei. Toate dormitoarele de la etaj se deschid deasemenea catre curte spre peisajul exceptional. In dreptul dormitorului matrimonial este amplasat o terasa.
Volumetria este de forma traditionala cu acoperis in doua ape, cu volumuri accent adaugate. Finisajele exterioare au un grad ridicat de calitate (lemn stejar, placaj caramida). S-a pus accent pe realizarea cu atentie a detaliilor. In inerior elementele principale de interes au fost proiectate de catre autor: semineul, scara, tavane de lemn, bucataria, biblioteca, si alte piese de mobilier.
La realizarea si proiectarea cladirii eficienta energetica a reprezentat un aspect semnificativ. S-a calculat necesarul de termoizolatie, s-a precizat zonele care necesita parasolare, s-a inclus in proiect o instalatie de recuperator de caldura, care asigura aportul continuu de aer proaspat fara sa modifice temperatura de confort din interior. Scopul a fost realizarea unei case de clasa A de eficienta energetica.

zoom in zoom out fit height fit width close panel