Casa Eugen

Autor(i):
Constantin Hârțan
Colaboratori:
ing. Neculai Cotovanu
Localizare:
România, jud. Suceava, Falticeni
Indicatori:
RH: P+E / Sd: 432 m2 / Su: 305 m2 / POT: 7.59 / CUT: 0.14

Comentariul autorului:

Spatiul in care locuim si ne relaxam, ar trebui sa devina o prelungire a modului nostru de viata, o extensie a personalitatii noatre. Desi nu am modificat substantial din configuratia locuintei existente, exista cateva zone reordonate dupa noile insertii de puncte de interes si noi axe vizuale, create prin eliminarea unor pereti, parapeti si suprafete vitrate marite.
De la holul de intrare in casa, se dezvolta doua zone de functiuni specifice programului de locuinta- zona de zi, preponderent dispusa la parter ; si zona de noapte dispusa la etaj.
Bucataria este astfel organizata incat creaza o directie clara spre dinning, subliniind si relatia directa dintre cele doua.
Locul de luat masa este dispus intre living si bucatarie pentru a cuprinde vizual si planimetric, atunci cand se ia masa, o legatura directa intre functiunile principale enumerate la parterul locuintei.
Livingul, desi dispune de mai multe zone de interes, este reorganizat spre zona de semineu- element nou introdu.. Coltul livingului dinspre strada, in urma interventiei structurale, a devenit sursa relatiilor interior-exterior atat vizual cat si ca aflux de lumina. Tratarea cromatica a parterului a fost gandita plecand de la culoarea galben-mustar si exploatata in cateva piese din intreg parterul dand nastere unui concept personalizat,unic,
La etaj, s-a adaugat, peste o parte din terasa existenta, o cameara – dressing, ce deserveste direct dormitorul matrimonial, iar din suprafata unei bai generoase, prin recompartimentare, au rezultat doua bai dotate cu dusuri, pentru cele trei dormitoare
Cele doua dormitoare secundare, generoase, detin, in urma amenajarii, atmosfera de ‘ACASA’, atat prin culorile adoptate cat si prin materialele folosite. Dormitorul matrimonial, cameara nou atasata, a fost gandita sa fie in relatie directa cu terasa si dressingul.
Pentru spatiul exterior, proiectie a spatiului interior, am adoptat solutia imbinarii celor trei elemente: lemn tratat, piatra calcaroasa si sticla din suprafata vitrata si balustrade.

zoom in zoom out fit height fit width close panel