Amenajare interioară Hotel Platinia

Autor(i):
Mihaela Ioana Alina Catinas, Radu Lucian Catinas, Denisa Florentina Lula, Adela Voichita Cadar
Colaboratori:
Eastman, Terminus, Motistone, Cadoro Mobili, Atas Lighting, Marazzi Grup Est
Localizare:
România, jud. Cluj, CLUJ NAPOCA
Indicatori:
Su: 10843 m2

Comentariul autorului:

Interventia propusa s-a concentrat asupra hotelului de 5 stele din cadrul ansamblului cu functiune mixta Platinia situat in Cluj Napoca intr-o zona de contact dintre centrul istoric si zona rezidentiala semicentrala.

Oras efervescent in continua dezvoltare, Cluj Napoca avea nevoie de un hotel de 5 stele la cele mai inalte standarde internationale. Se propune realizarea unui spatiu memorabil si provocator, abordat intr-ul limbaj contemporan .

Accesul in hotel se realizeaza printr-un lobby finisat cu materiale high end, care intra in contrast cu textura de caramida menita sa aminteasca subtil de vechea constructie care a existat pe amplasament. Linii puternice, si patternuri geometrice la scari diferite decoreaza spatiul. La nivelul tavanului s-a experimentat cu o structura metalica cu suprafete reflexive din oglinda, al carei desen se regaseste pe pardoseala de marmura, pe placarea din piatra a semineului sau pe panourile separatoare din spatiu.
Suprafetele de caramida aparenta sunt medii suport pentru expozitii de arta contemporana.

Spatiile de cazare de tip apartament sunt tratate in materiale naturale contrastante lemn- piatra, care se muleaza pe suprafetele peretilor si a pardoselii camerelor, lasind la vedere pe alocuri semne ale structurii cladirii din beton aparent , elemente de design industial in amintirea fostei fabrici de bere. Suprafetele reflexive utilizate in finisarea peretilor dezvaluie perspective care destructureaza limitele spatiului amenajat. Iluminatul spatiilor de cazare a fost gindit in asa fel incit sa permita o flexibilitate extrem de ridicata a gradului de iluminare, pe zone prin iluminat direct, sau ambiental.

Holurile si casa scarii sunt tratate diferit pe fiecare nivel reinterpretind pictura moderna si contemporana la nivel de finisaj de perete. Tavanele metalice demontabile permit o usoara accesibilitate a instalatiilor care deservesc hotelul. S-a acordat o atentie deosebita si signalecticii hotelului folosindu-se aceste zone pentru a ascunde in spatelel lor tehnologia necesara realizarii accesului in camere.

zoom in zoom out fit height fit width close panel