Pavilion acces Ferma Animalelor

Autor(i):
Octavia Floria Popeea, Iustin Popescu, Vlad Bârlădeanu, Ilinca Moroianu, Andreea Năvîrcă, Andrei Nicolae, Alexandru Măntoiu
Colaboratori:
Arhitectură interioară: Moka Studio Design - arh. Maria Morariu, arh. Raluca Niculică
Structură: ing. Marian Chirianu, ing. Raluca Păcurar
Instalații: ing. Carmen Constantin, ing. Bogdan Anania, ing. George Cristescu
Fotografie de arhitectura: Valentin MIREA
Localizare:
România, jud. Ilfov, Pantelimon
Indicatori:
RH: Parter si supanta / Sd: 709,40 m2 / Su: 567,52 m2 / POT: 1,08% / CUT: 0,015

Comentariul autorului:

Ferma animalelor a luat ființă din dorința beneficiarilor de a crea un spațiu dedicat interacțiunii publicului și mai ales copiilor cu cât mai multe animale domestice. Ideea a căpătat contur prin amenajarea unei ferme – parc. Hambarul ce se afla părăsit chiar în cadrul fermei vechi a generat un demers de valorificare și conversie arhitecturala. Relocat și regenerat, a căpătat destinație de pavilion de acces – element semnal pentru întreg ansamblul, cu trimitere la valorile tradiționale.
Structura din lemn a hambarului și mai ales morfologia spațiala au fost păstrate și valorificate prin continuitatea expresiei lemnului în toate formele lui, de la structură, la fațade si finisaje.
Pavilionul cu parter și supanta, include ca punct de atracție și o zonă interioară pentru păsări exotice, înconjurată de scara ce duce la supantă.

Parterul are ca principale funcțiuni: spatii pt evenimente, educatie si agrement, receptie, case bilete, sală de mese (cu bucatarie pt preparare si anexele aferente), terasă închisă, magazin suveniruri. Supanta adăpostește următoarele funcțiuni: două spații pentru organizări evenimente si doua birouri administrative, hol nivel, grupuri sanitare, spatii tehnice.

zoom in zoom out fit height fit width close panel