Clinica stomatologica Trident

Autor(i):
Cristina Sirbu, Maria- Cristina Rachitan- Gabrea
Colaboratori:
Structura: ing. Mircea Neacsu (Incona)
Instalatii: VDB Dinasty
Localizare:
România, București
Indicatori:
RH: S+P+2E+3R / Sd: 1050 m2 / Su: 866,21 m2 / POT: 42,60% / CUT: 1,6

Comentariul autorului:

Terenul pe care s-a realizat proiectul, are o suprafaţă de 651 mp şi este situat în zona centrală a mun. Bucureşti, în zona COTROCENI. În conformitate cu prevederile PUG Bucuresti, terenul se află în subzona L2b- subzona locuinţelor individuale si colective mici. În urma analizelor tehnice si urbanistice, a fost definită volumetria clădirii, aceasta fiind rezultatul mai multor impuneri şi constrângeri de diverse tipuri. S-a dorit realizarea unei clădiri moderne, cu o arhitectură modernă, care să exprime funcţiunile acesteia. Totodata, aceasta trebuie să respecte contextul urban şi arhitectural al zonei în care este amplasată.
Astfel, toate aceste elemente au devenit parte din procesul de creaţie, generând o volumetrie dinamică şi bine proporţionată. Ca gest arhitectural clădirea reprezintă o inserţie discretă, respectând scara, profilul şi identitatea ţesustului urban existent.
Retragerile impuse de reglementările urbanistice ale zonei au creat şansa unei volumetrii sculpturale, iar finisajele susţin ideea unei arhitecturi moderne care, în acelasi timp, respectă eleganţa zonei şi a clădirilor existente.
Amenajareã interioarã a clinicii urmareşte aceleaşi principii de design ca şi arhitectura clãdirii. Spaţiul recepţiei comunicã cu exteriorul prin transparenţã şi propune o atmosferã primitoare într-un cadru modern, minimalist. Biroul de recepţie reprezintã elementul central. Poziţionarea acestuia este accentuatã de inserţia bleu din pardosealã, care se proiecteazã şi în desenul plafonului. Astfel, volumul curat al recepţiei este încadrat într-o ramã care îl şi defineşte. Design-ul caracterizat de volume simple, curate este îmbogaţit de textura materialelor şi de elemente care creeaza dinamicã şi animaţie. Astfel, în fundalul recepţiei s-a propus un TV-wall, iar în zona de aşteptare un acvariu încastrat în peretele care delimiteazã zona copiilor.
La primul etaj, cabinetele stomatologice au fost tratate în acelasi stil minimalist şi totodatã ludic. Prin design-ul grafic, fiecare încapere capãtã identitate iar parcursul spaţiului devine unul coerent şi firesc.
Intenţia generalã a fost aceea de a elimina ideile preconcepute legate de spaţiile medicale şi de a accentua relaţia doctor-pacient, într-o mainera actualã şi prietenoasã.

zoom in zoom out fit height fit width close panel