Restaurare, consolidare, supraînălțare și extindere imobil – monument cod B-II-m-B-19177

Autor(i):
Gabriel Carstea, Simona Zamfir, Diana Carstea
Colaboratori:
Expert monumente: dr. arh. Anca Hanna Derer
Structuri: ing. Louis Diamandi (s.c. Sebastian Proiect 2000 s.r.l)
Instalatii: ing. Gica Pistalu, ing. Simion Daneliuc (s.c. General Lux Therm s.r.l.)
Executat: s.c. AIC Construct s.r.l.
Localizare:
România, București
Indicatori:
RH: S+P+M / Sd: 458,80 m2 / POT: 62 / CUT: 1,25

Comentariul autorului:

Imobilul monument, clasat sub codul B-II-m-B-19177, este situat in aria monumentului istoric de tip ansamblu care este intreaga strada Mantuleasa (cod B-II-a-B-19175).
Cladirea existenta avand o structura din pereti portanti din zidarie de caramida presata cu mortar de var s-a dorit a fi consolidata, extinsa si restaurata.
Frumusetea intrinseca a cldirii a impus o interventie austera la nivelul extinderii atat la exterior cat si la interior intervenindu-se cu suprafete minimaliste si materiale simplificate ca apareiaj si cromatica.
Prin masura de liftare a sarpantei, realizata raportat la proportiile fatadelor si ale volumului, s-a realizat si o corectare a imaginii intregului corp de cladire, ascuns initial intre imobilele invecinate, acesta interventie venind in intampinarea armonizarii elementelor ample de decoratie cu cadrul suport al fatadelor.
Spatiile existente pastreaza eleganta si stilul initial prin restaurarea si reconditionarea elementelor de decor si structura.
Spatiile ce intervin prin extindere, folosind lumina si suprafete pure, edulcoreaza astfel jonctiunea cu ornamentica fatadelor restaurate.
Interventia, desi putin sesizabila de la nivelul strazii, aduce o sporire majora de spatiu si comfort imobilului pastrandu-i caracterul sobru, improspatat cu insertiile arhitecturale ale proiectului.

zoom in zoom out fit height fit width close panel