Locuință unifamilială P+ M

Autor(i):
Gabriel Carstea, Simona Schiopu, Diana Carstea
Colaboratori:
Structura: ing. Voicu Cristian (s.c. Inginerie Civila s.r.l)
Instalatii: ing. Gica Pistalu (s.c. General Lux Therm s.r.l.)
Localizare:
România, jud. Ilfov, Găneasa
Indicatori:
RH: P+M / Sd: 536,65 m2 / POT: 16 / CUT: 0,2

Comentariul autorului:

Intr-un sit definit cu precadere de linii orizontale se prefigureaza, discret sesizabila, silueta unui plan inclinat care intervine in monotomia peisajului plat de campie limitat la nord de aliniamentul padurii. In intampinarea lui, un contra plan incheie geometria triunghiulara propusa. La intalnirea celor doua planuri se naste o silueta viguroasa prin geometrie si substanta care inunda cu prezenta ei interiorul casei si marcheza exteriorul. Ansamblul de planuri inclinate, dispuse coliniar in sit, adoposteste in intradosurile evazate o locuinta unifamiliala ce speculeaza umbra si lumina, perspectivele longitudinale si comunicarea continua cu situl si landsape-ul.
Desfasurata pe niveluri decalate, constructia aduce si integreaza functiunile uzuale cu cele speciale pentru hobby-uri. Livingul deschis vizual complet catre exterior se continua fluent cu o teresa acoperita de planul inclinat al acoperisului de nord ce se prelungeste in infrastructura devenind cuva constructiva a piscinei exterioare. Aceasta modalitate de inchidere a perspectivei capteaza si transmite lumina in cele mai nebanuite moduri. Perspectiva peste sit este accesibila si de pe pasarela de penetreaza planul acestui acoperis si conduce catre piscina exterioara
In incercarea continua de integrare in peisaj a compozitiei telurice, matrialele folosite au apareiaj natural, treptele se muleaza pe pante sau se pierd in ele, culorile sunt blande si continua miscarea din exterior catre interior.
Ca si la exterior, interiorul este marcat de un accent, nu intamplator decis chiar in miezul compozitiei, pe care il determina sa pulseze forma si culoare.

zoom in zoom out fit height fit width close panel