Pavilion Urban in Brasov Piata George Enescu

Autor(i):
Colaboratori:
Mariella Gentile, Luca d'Anna, Luca Brombo, Iulia Alexandra, Bogdan Barbu, Tessa Bloembergen, Ignacio Gias, Denisa Petrus, Dan Palasan, Boca Stefania, Andreea-Elena Pamint , Ana Gurduza, Alina Floroi, Magda Lulu
Localizare:
România, jud. Brașov, Brasov

Comentariul autorului:

Camposaz este un atelier de design intensiv și construcție de obiecte de arhitectura concepute pentru a se integra peisajului in care sunt dezvoltate. Se adreseaza tinerilor arhitecti si designeri pentru a se forma grup internațional care urmareste procesele de proiectare și realizare practică a unei structuri, valorificarea interacțiunii dintre diferitele discipline și experiențele anterioare ale proiectului.
"Bohemian playground" vine ca o interpretarea a Festivalului Bohemian Square- un cub care se deschide expoziției si poate fi folosit de cei care se opresc in aceasta piata. Cele șase fețe ale cubului desfășurare își asumă diferite înclinații pentru a da mișcare unui spațiu plat și lipsit de mobilier stradal si invita utilizatorul care traverseaza piata sa parcurga un alt traseu fata de cel obisnuit, dorindu-se atragerea atentiei prin pozitionarea mobilierului stradal si interactiunea publicului cu structura.
Prin vizualizarea într-un mod unitar, descoperim un loc de joacă pentru cazul în care copiii pot se pot da in leagan, alerga, escalada, dar în același timp, jocul se termină atunci când platforma oferă caracteristici suplimentare, cum ar fi o galerie de expoziție, o scena pentru concerte mici sau platforma de unde sa va bucurați de contextul arhitectural. Pavilionul se doreste un reper in sistemul fragmentat al spațiului urban, la o scară mai intimă și umană.
Simplitatea formelor alese, reflecția atentia la proporții, precum și omogenitatea materialelor și metodelor de construcție aplicate sunt puterea acestui pavilion care poate fi folosit in orice moment al zilei.

zoom in zoom out fit height fit width close panel