Pavilion lemn-Tampa, Brasov. Camposaz wood workshop.

Autor(i):
Sebastian Apostol
Colaboratori:
Giovanni Wegher, Massimo Bertoluzza, Sebastian Apostol, Iulia Alexandra, Bogdan Barbu , Margherita Vitale, Tatiana Levitskaya, Sinziana Macaveiu, Adina Cristina Costea, Oti Hrebenciuc, Marianna Landi , Florina Pop, Daniele Demattè, Cezar Cernea
Localizare:
România, jud. Brașov, Brasov

Comentariul autorului:

Situl ales a fost deasupra Brașovului-pe Tampa, pentru a evidentia intenția de a începe procese puternice de arhitectură și regenerare socială.
Din aceste motive, instituțiile locale a permis realizarea acestui proiect-experiment, în această locație greu accesibila din punct de vedere logistic, care se afla mai exact in inima rezervatiei naturale.
Rezultatul exprima intersectia spațială a două structuri dezvoltate într-un proces organic de investigare senzorială pentru un dialog cu caracteristicile morfologice și de perspectiva a peisajului.
Echipa internationala de 12 participanți a lucrat cu timp de zece zile, pe site-ul proiectului, având ca instrumente de exprimare corpul și munca manuală.
Procedeul ia în considerare proiectarea și fazele de construcție in acelasi timp, pentru a găsi mai multe solutii coerente si de adaptare in situl propus.
Echipa a identifica specificul locului și de căutare elementele primordiale ale arhitecturii. Lumină, aer și substanțe naturale dau formă și spațiu pentru arhitectura, iar geometriile simple au rolul de a genera soluții bogate de versatilitate spațială și de continuitate între interior și exterior, între intimitate și deschidere într-un dialog ritmic cu natura înconjurătoare.
Rezultatul este o structură care invită contemplarea orasului care se desfasoara la picioarele vizitatorilor și sugerează diferite orizonturi posibile pentru a invita trecatorii la reflecție înainte de a continua drumetia.

zoom in zoom out fit height fit width close panel