Casa Victoria

Autor(i):
Vladimir Mîndru
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Culori pastelate, forme moi, texturi naturale. Conceptul noului spațiu Casa Victoria este expresia produselor prezentate.
Cu accente retro, cele mai multe dintre piesele de mobilier au fost manufacturate, fiecare venind cu povestea sa. Particularitatea designului este dată de atenția acordată detaliilor. Mozaicul pardoselii este inspirat din forma prăjiturilor, un aspect ludic folosit ca laitmotiv în amenajare. Formele rotunde, moi, se regăsesc în diverse elemente, de la peretele circular central al spațiului până la abajururile sau proiectoarele propuse. Dezvoltarea spațiului în adâncime a permis împărtirea acestuia în două zone diferite: o zona de primire/ vânzare și o zonă intimă de servire. În capătul zonei de servire a fost propusă o zonă verde, o ”curte de lumina” înauntrul cofetariei, posibilitatea apariției unui colț întunecat fiind astfel anulată de realizarea unui punct de interes.
Barul este elementul de legătură între cele două zone. Materialele regăsite în amenajare apar în zona barului combinate într-un joc de sertare aparent aleatoriu.
Contrastul care se creează între materiale (abajururi de sticlă, obiecte de lemn, rafturi metalice, litere de alamă), culori (pasteluri alături de non-culori) și forme (predominant rotunde, cu inserții de elemente rigide) dinamizează spațiul.

zoom in zoom out fit height fit width close panel