Smart Pub

Autor(i):
Vladimir Mîndru
Localizare:
România, jud. Dolj, Preajba

Comentariul autorului:

Tema: o construcţie pe două niveluri gândită iniţial pentru a găzdui un restaurant rustic trebuia acum să devină un spaţiu contemporan, mai puţin convenţional, dar primitor. Din vechea idee am moștenit elemente puternice de design, precum stâlpii din lemn de la etaj sau structura acoperișului (în șarpantă rămasă vizibilă). Simetria spaţiului în jurul golului central a fost tot un element impus de configuraţia existentă, ce a devenit însă și un punct de plecare a conceptului actual.
Era nevoie de un spaţiu flexibil, care să permită luarea „gourmet” a prânzului, dar și evenimente live, concerte sau mici scenete de teatru, ori, pur și simplu, o bere seara. Varietatea de scenarii (și de public) ne-a făcut să ne asumăm un design la fel de eclectic.
Am căutat să opunem formelor tari (colţuri, unghiuri drepte sau ascuţite) forme moi, feminine. Balustrada și candelabrul sunt albe și ușoare, au forme curbate și formează un nucleu central important.
Parchetul îmbinat în V și urmând axa de simetrie a spaţiului subliniază centralitatea și axa verticală existente și ne-a permis o abordare mai relaxată a zonelor adiacente, cu un iluminat și cu o diversitate de spaţii destinate clienţilor. Contrastul ca principiu generator al proiectului merge mai departe de geometrie.
Astfel, am încercat să lucrăm cu un contrast de scară, prin câteva elemente: candelabrul, al cărui corp are diametrul de 2 metri, însă care fost extins până la 4,5 metri cu o strucutră metalică ușoară, pentru a-și atinge scopul de element dominant și impunător; cărămida aparentă recuperată, ce plachează o parte dintre pereţii existenţi; parchetul, pentru care au fost folosite lamele cât mai late din lemn masiv; pardoseala ceramică, cu o geometrie extrem de fragmentată în raport cu masivitatea elementelor generale.
Pe un al treilea palier am introdus și un contrastul de materiale, necesar pentru a integra componentele rustice existente. Astfel, au fost puse în antiteză elementele decorative de timp „hand-made cu obiecte vopsite în alb.

zoom in zoom out fit height fit width close panel