Birou Huning

Autor(i):
Gábor Tóthfalusi, László György Tulogdy
Colaboratori:
Arhitectură: arh. SZÉKELY Ágnes
arh. PÉTER Eszter
Structură: ing. Mihai OLTEAN
Instalații: ing. MARIAN Aurelian
ing. Paul BIRIȘ
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj Napoca
Indicatori:
RH: P+E / Sd: 621 m2 / Su: 546 m2 / POT: 36,4% / CUT: 0,44

Comentariul autorului:

Imobilul prezentat este poziționat într-o zonă cu tendință de dezvoltare pe segmentul de birouri și depozite. Pe terenurile adiacente deja au apărut mai multe clădiri de birouri și depozite. Zona este formată din terenuri înguste, lungi cu așezarea clădirilor pe o latură al parcelei. Terenul studiat are aproximativ 1400 mp.
Dorința beneficiarului a fost de a avea o clădire care în față, spre stradă are un mic birou iar în spate își poate desfășura activitatea curentă. Totodată cererea majoră era ca imobilul să oglindească atenția la detaliu și calitate pe care-și impune firma Huning.

Arhitectura clădirii este simplă, sinceră. Clădirea are o compoziție liniară și este conceput ca un monovolum cu un accent vertical (etajul) în partea din față al imobilului, iar în spate se dezvoltă zona de depozite.
În spațiul de birouri se accede printr-un portic format dintr-un șir de cadre de lemn, care se continuă în volumul depozitului.
În zona de birouri, la parter se află antreul, zonă de show-room, birou, grupuri sanitare și scara. La etajul sunt poziționate birourile, bucătăria și grup sanitar.
Spațiul de depozitare este un spațiu unic.

Estetic s-au propus materialele care caracterizează limbajul firmei de arhitectură- cărămidă, lemn încleiat, beton aparent. Aceste materiale prin texturi, cromatică și dispunere conferă un ritm și eleganță întregii clădiri.

zoom in zoom out fit height fit width close panel