Mazilique Studio

Autor(i):
Eliza Yokina
Colaboratori:
Vertigo Metal
Duraziv
Photoliu
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Studioul Mazilique porneste de la ideea de open kitchen, prin aceasta intelegandu-se nu neaparat layout-ul acestuia, cat conceptul din spate: un loc unde se pot aduna oamenii in jurul mesei. Nu este vorba doar de mancare, Cristina Mazilu, beneficiara acestui proiect, dorindu-si un loc care sa creeze momente.
Studioul a fost gandit ca un “loc de joaca” care sa ii gazduiasca testarile de retete pentru blog, fotografiile cu mancare si filmarile pentru proiectele video, dar si intalniri gourmet, dinner parties si alte evenimente.
Studioul are 90mp si se afla intr-o zona veche din Bucuresti, pe Fainari nr. 5. Obiectul central de la care a pornit amenajarea intregului spatiu este masa comunala prelungita cu insula de gatit.
“Am plecat de la viziunea Cristinei asupra a ceea ce este o experienta culinara si am putut sa dau actuala configurare a spatiului – practica si functionala deopotriva. Pentru Cristina, pe langa explorarea gusturilor si placerea degustarii, sunt importante legaturile care se tes intre oameni, printre farfurii si tacamuri, felul in care interactioneaza ei si cum un pretext de o cina sau un brunch poate fi o experienta sociala in sine. De aceea am ales, firesc de altfel, ca totul sa se intample intr-o masa comunala prelungita cu o insula de gatit – aici am concentrat atentia si efortul, apoi restul spatiului vine in completare.”
Asa ca Mazilique Studio reda cu fidelitate atmosfera din casele în care bucataria este camera cea mai vie, pentru ca este locul in care intalnirile gurmande devin calde si experientele se transforma in unele memorabile.

zoom in zoom out fit height fit width close panel