Birouri Stratulat Albulescu

Autor(i):
Elena Dragu
Colaboratori:
arh. Cosmin ANGHELACHE
arh. Irina PLOPEANU
Except Custom Solutions
Grisco Construct
Conart Group
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Am urmarit creerea unui spatiu reprezentativ, elegant, dar fara rigiditatea specifica unui birou de avocati. Riflajul din lemn natural si liniile curbe aduc o nota de relaxare primitoare, ameliorand paleta restransa de culori (griuri) si materialele reci (sape, beton, metal).

De asemenea, am incercat, prin elementele de design propuse, o desprindere de contextul si anvelopa cladirii (un spatiu agitat si apasator datorita inaltimii mici a grinzilor mari si a unghiurilor atipice): tot ce inseamna existent a fost vopsit in gri inchis, impins intr-un plan secund, dirijand atentia spre liniile verticale ale riflajului de lemn si spre spatiile vitrate mari.

Impresia de spatiu generos, fluid, in contextul unui partiu fragmentat de necesitatile functionale – zona de receptie, zona de asteptare, 3 sali de consiliu, birouri inchise, birouri in sistem open-space – este data de concavitatea generoasa a curbelor si de liniile verticale intrerupte ale riflajului, ce lasa privirea sa scape dincolo de ele.

zoom in zoom out fit height fit width close panel