Modernizare aerogară la R.A. Aeroport „Ștefan cel Mare” Suceava

Autor(i):
Constantin Gorcea, Viorica Sârghi, Constantin Stroescu, Carmen Mariana Zorin, Ioan Doinel Spineanu, Andreea Ionesi-Muntean, Vlad Vaideanu, Andreea Manole
Colaboratori:
Structura: s.c. Structura s.r.l. Suceava
Instalaţii HVAC şi sanitare: s.c. Giproiect s.r.l. Suceava
Instalaţii electrice: s.c. Acsa Proiect s.r.l. Suceava
Localizare:
România, jud. Suceava, Suceava

Comentariul autorului:

Proiectul a demarat ca o interventie asupra spatiului interior al aerogarii Suceava, in ideea modernizarii si aducerii in contemporaneitate a functionalului acesteia, cu un accent special pe spatiul public. Pornind de la acest deziderat, a aparut necesitatea de extindere a amenajarii si in exteriorul cladirii.
S-a ajuns astfel la ideea unui spatiu in care granita dintre Interior si Exterior nu se vrea a fi clar definita, elementele de finisaj anvelopant creand imaginea unei continuitati vizuale. Interiorul se transforma in Exterior .....iar Exteriorul devine Interior.....
S-a propus realizarea unei anvelope texturate din lemn, cu aparenta unor paralelipipede orientate pe directia fluxului de calatori, a traseelor de parcurgere a spatiilor.
Stalpii, ca elemente punctuale, au fost imbracati intr-un finisaj metalic din inox satinat pe forma cilindrica, avand ca efect dematerializarea lor si crearea unui contrast cu volumele cu suprafete mari placate cu lemn. Finisajul stalpilor asigura totodata si o buna rezistenta mecanica a elementelor.
A fost schimbata tamplaria in intregime, realizandu-se astfel unitatea fatadei ca perete cortina trensparent si neutru ca prezenta, permitand continuitatea vizuala interior-exterior. Copertinele au fost imbracate in tabla de inox si suspendate cu tiranti de grinzile existente, volumul acestora continuandu-se si in interior, accentuandu-se astfel ideea fuziunii celor doua spatii.

zoom in zoom out fit height fit width close panel