Vilă la Marea Neagra

Autor(i):
Bogdan Ciocodeică, Diana Roșu
Localizare:
România, jud. Constanța, Agigea
Indicatori:
Su: 220 m2

Comentariul autorului:

Situată în zona falezei din Eforie Nord, departe de agitația plajei și privind direct către mare, vila este atât o oază de relaxare, cu o priveliște ce îți taie respirația, cât și un spațiu de lucru plin de inspirație, conceput pentru activități de team-building.
Beneficiarul, o companie daneză, care se ocupă cu producție de concepte pentru băi și bucătarii, dorea să aducă pe malul Mării Negre un strop din țara lor de origine, recreând pentru oaspeții și angajații companiei atmosfera generală a interioarelor scandinave. Aranjarea funcțională flexibilă, designul pieselor de mobilier, materialele folosite și cromatica diferențiată a tuturor spațiilor, inspiră un aer proaspăt, dinamic și luminos.

Casa este împărțită în 4 zone funcționale. Nivelul intrării, parterul, este dominat de livingul generos, care oferă o relație spectaculoasă cu Marea Neagră. Deși, instinctiv, atenția este focalizată spre deschiderea panoramică, interiorul reușește să creeze o atmosferă aparte prin poziționarea oglinzilor pe cele două laturi scurte ale spațiului, creând astfel o impresie de continuitate, ca o reinterpretare prin mijloace arhitecturale a senzației de infinit al peisajului maritim. Livingul este impărțit în mai multe zone funcționale, dar imaginea este unitară, cu o cromatică bazată pe nuanțe de alb și albastru, cu accente de alamă, definind astfel un caracter elegant și relaxant în același timp.
Demisolul este adresat activităților comune de team-building. Spațiul din Creative Lab, care se izolează față de mediul înconjurător, este împărțit în două zone distincte, care pot funcționa independent sau impreună. Delimitarea ușoară prin draperii albe și albastre, formează două capsule de lucru, una complet albă, un adevărat laborator de distilare a ideilor, iar cealaltă ludică si colorată, plină de inspirație pentru formularea conceptelor creative.
Dormitoarele de oaspeti, amplasate la etaj, privesc spre mare sau spre grădina casei. Sunt spații intime, tratate diferit, după modelul camerelor de boutique hoteluri, dar menținând liniile simple ale interioarelor nordice. De la acest nivel se poate ajunge pe terasa ce acoperă întreaga casă, un adevărat punct de observație și meditație.

zoom in zoom out fit height fit width close panel