Casa S

Autor(i):
Camelia Sisak, Marius Catalin Moga, Catalin Iliescu
Colaboratori:
Executant finisaje: sc Policonstructii srl
Executant mobilier: sc Terminus srl
Localizare:
România, jud. Cluj, Cluj Napoca
Indicatori:
RH: D+P+1+M

Comentariul autorului:

La momentul in care familia s-a extins, proprietarii casei, au decis sa treaca la o reamenajare mai apropiata de propriile valori estetice. Proiect a fost realizat în etape, in asa fel incat sa nu fie nevoiti sa se mute perioade lungi pe durata santierului. Locuinta se desfasoara pe o suprafata de 350 mp, dispusi pe patru nivele: demisol, parter, etaj si mansarda. Toate elementele anterioare, nepotrivite, au fost inlaturate pentru a obtine o imagine armonioasa si curata.
Lemnul este materialul cel mai prezent in toata casa in diverse proportii sau dispuneri. In rest s-a folosit o gama diversa de materiale pentru a crea texturi diferite, de la covorul din PVC impletit Bolon, folosit atat pe pardoseala cat si pe pereti; la placi de ciment cu model geometric; la traforurile din mobilier si la suprafete de perete acoperite cu licheni. La etaj, in dormitorul matrimonial s-a creat o textura topografica din cuburi de diverse inaltimi si culori. In baia matrimoniala s-a folosit mozaic ceramic si de sticla pentru o textura bogata in reflexii, in contrast cu restul peretilor placati cu sticla alba.
Intr-unul din dormitoarele copiilor accentul a fost pus pe tavan prin folosirea unui tapet geometric. In celalalt dormitor de copii preferinta pentru cosmos a fost transpusa intr-o harta a constelatilor prin traforarea usilor de mobilier.
Elemente folosite in toata casa sunt forme geometrice simple, mocheta cu hexagoane, traforurile rotunde sau tringhiulare din diferite piese de mobilier, cuburile sau decupajele patrate.
Manasarda care a constituit, de fapt, prima etapa de reamenajare, a fost transformata într-o imensa camera de joaca pentru cei doi copii mici. Dorința părinților a fost de a avea un spațiu potrivit acum, dar și pe viitor copiilor. Rezultatul este un spațiu care constituie un fundal liniștit și creativ pentru joaca, în care copii descopera treptat noi utilizări, în care pot experimenta lucruri noi.
Intervenția majora in acest spatiu fost un obiect multifuncțional care sa facă trecerea între spațiul de joaca efectiv și locul de luat masa al copiilor. Acesta înglobeaza dulap de jucării, biblioteca, locuri de ascuns, si scara spre "căsuța din copac". Spațiile de depozitare pentru jucării au fost amplasate în partea de jos astfel incat copiii sa aibă acces facil la ele, atât pentru a le scoate, dar mai ales pentru a învăța să le pună la loc. Unul dintre pereți a devenit o mare tablă de scris, partea de sus primind un desen permanent al artistei Alina Bradu, cu personaje și lucruri noi de descoperit în timp.

zoom in zoom out fit height fit width close panel