Imobil cămin studențesc D+P+8E

Autor(i):
Alexandru Aprodu, Alexandru Măntoiu, Roxana Bâra, Andrei Nicolae, Octavia Floria Popeea, Iustin Popescu
Colaboratori:
Structură: ing. Adrian Stănescu, ing. Marian Chirianu
Arhitectură interioară: arh. Răzvan Moșneag
Instalații: ing. Radu Nicolae (electrice), ing. Giugliano Mella (HVAC), ing. A. Pirciu / ing. C. Zabet (sanitare)
Fotografie de arhitectură: Valentin Mirea
Localizare:
România, București
Indicatori:
RH: D+P+8E / Sd: 7320 m2 / Su: 5422 m2 / POT: 45 / CUT: 3

Comentariul autorului:

Proiectul propune un imobil care se integrează funcțional și volumetric urban în contextul zonei Timpuri Noi – Blv. Șincai. Este realizat din două corpuri cu regim de înălțime D+P+8E- respectiv D+P+7E-8E, legate printr-un nod de circulație și străbătute de spații publice interioare ce pot funcționa în sistem semideschis, fiind interfața de comunicare a clădirii cu exteriorul. Acestea sunt organizate într-o spirală spațială ascendentă care culminează cu terasa în consolă - element de accent pe fațadă și spațiu de loisir și vizibilitate asupra orașului.
Proiectul a reprezentat un prilej de a crea spații publice, dedicate studenților, care se întrepătrund cu funcțiunea de locuire: spații de lectură și recreere, organizate pe doua niveluri, accesibile din circulația de nivel, și care ritmează și dinamizează parcursul interior.
Foyer-ul de la nivelul parterului cuprinde o zonă de recepție, spații de așteptare, bar, etajele 1-8 adăpostesc camere de cazare, spații de lectură, studiu sau atelier și spații utilitare aferente, (depozit de materiale, spălătorie și uscătorie, camera IT), spații tehnice la etajul 8 (centrală termică, centrală de ventilație) iar parcajele sunt realizate la demisol și partial și în parter.

zoom in zoom out fit height fit width close panel