Opera Center Lobby 1+2

Autor:
Oana Gabriela Coarfă
Colaboratori:
Echipa: arh. Emil Burbea, arh. Oana Coarfă, arh. Alexandra Liţu, arh. Radu-Tudor Ponta, arh. Raluca Fabiola Boca
Fotografii editabile: Cristian Vasile
Grafică pereţi: Răzvan Dumitrescu, Cristian Iacob
Calcul luminotehnic: DECOLIGHT
Instalaţii termice şi ventilaţii: ing. Cătălin Guţoi
Iluminat: ZUMTOBEL
Tavane: LUXALON
Placări pereţi: EKERO CONCEPT
Mobilier recondiţionat: TECHO
Recondiţionare desk recepţii: INTERCONSULT 94, INOX LINE
Signalistica: SWISS GLASS
Vopsitorie metalică: ANALKO
Execuţie: TDG CONSTRUCT
Fotografii: Cosmin Dragomir
Beneficiar:
CA IMMO
Localizare:
România, Bucureşti vezi harta
Indicatori:
RH: 1 / Sd: 130 + 76 m2 / Su: 130 + 76 m2 / POT: - / CUT: -
Clădirea Opera Center are aproape 10 ani de când a fost construită, similar şi amenajările spaţiilor de acces şi cele comune. Este o cladire cu prestanţă, recunoscută printre cele mai bine clasate clădiri de birouri din Bucureşti. Ceea ce îi confirmă statutul este poziţionarea într-un cartier de prestigiu, Cotroceni, cu ţesut, fond construit şi vegetaţie specifice.
Cele două spaţii de acces în corpurile 1 şi 2 ale clădirii de birouri Opera Center necesitau modificări de imagine şi ale finisajelor. S-a dorit păstrarea cât mai multor materiale existente, cu atenţie pentru o abordare sustenabilă a intervenţiei. În consecinţă, materialele propuse se aplică deasupra celor existente, acestea din urmă nefiind înlaturate. Similar, mobilierul este retapiţat sau i se aplică un nou finisaj în cazul recepţiilor. În spaţiul interior, imaginea pereţilor, vizibili din exteriorul clădirii, transpune grafica unor fotografii ale caselor existente acum în cartierul Cotroceni. Modul în care este realizată grafica aplicată pereţilor face ca impresia vizitatorului să fie că se află pe o stradă din cartier, imaginile caselor şi ale altor elemente să fie percepute în racursi.
Grafica s-a realizat prin frezarea plăcilor de HPL, material care este negru în interior şi alb pe exteriorul din melacartş frezarea descoperă astfel miezul negru, ca un basorelief pictat. Luminile tip proiector aduc un plus de atenţie asupra detaliilor speciale ale graficii caselor. Tavanul este piesa de décor care transformă lumina directă şi îi înmoaie intensitatea, filtrand-o prin grilajul aurit. Elemente grafice ca de pildă gardurile din cartier sunt reinterpretate sub forma unor traforuri geometrice din tabla de metal vopsit care înconjoară corpul de recepţie.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).