Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Fratelli Lounge & Club

Autor:
Mihai Popescu
Localizare:
România, jud. Iaşi, Iasi, Palas, nr.5
Indicatori:
Sd: 400 m2 / Su: 340 m2
Fratelli Lounge & Club, Iași, România | Twins Studio
Fratelli Lounge & Club este o sala de evenimente / club de proiectat de echipa de designTwins Studio.
Proiectantul, Mihai Popescu, a imaginat un loc cald clasic, cu o mulțime de lemn și o atmosferă plină de culoare.Barul este conceput pe două etaje, accesul și toaletele pe parter si clubul principal la etajul 1.
Conceptul a fost cea a unui bar cu accente moderne, dar o atmosferă în general caldă. Fațadele de sticlă au fost "acoperite" cu lamele de lemn verticale, permițându exterior în numai prin golurile.
Barul este central, pentru a aduna actiunea in jurul lui

"O cutie in cutie"
Conceptul poate fi exprimat astfel.
Ne-am gândit că este un "kit", un set de obiecte produse care au fost asamblate pe șantier.
Obiectele sunt independente, ele nu ating pereții, iar finisajele interioare au fost aproape ignorate. De asemenea, am adăugat in kit unitățile de aer condiționat, ventilație și luminile.

în jurul ceasului
Datorită conceptului de box-in-box a fost posibila munca in paralele, cu o echipa de construcție pe santier și cu o unitate de producție în atelierul nostru de mobilier. Acesta este motivul pentru am putut termina proiectul de 400mp tot în 60 de zile.

lame de lemn - 2 în 1
Pentru a acoperi peretii am folosit lamele de lemn de 3.5m inaltime, fiecare cu propriul sistem de rotație de-a lungul axei sale. Lamele sunt dreptunghiulare, 15cm lățime, iar acestea pot fi comutate de-o parte în alta, schimband complet camera în doar câteva minute.

complet candelabru cameră
Planul original al cladirii este neregulat, cu colturi strânse și înguste. Am proiectat un candelabru care urmează întreg conturul camerei, dar cu colțuri rotunjite și netede. Candelabru are 3 straturi și este făcut din cilindri de plexiglas transparent.

Stairway to Heaven
Deoarece barul este situat la primul etaj, am proiectat o scară în spirală cu o structura metalica si trepte din lemn. Pereții au fost placați cu tabla ruginita și acoperiti cu rame din lemn de stejar și aplice.

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea originală (se va deschide într-o fereastră nouă).