Laborator mobil Bayer

Autori:
Traian Alexandru Bompa, Cristina Chelarescu
Colaboratori:
Executant: Eugen Rosu Wood Works
Fotografie: Dragos Toader
Beneficiar:
Ogilvy Romania
Localizare:
România, Bucureşti, Bulevardul Tineretului N° 8-10 vezi harta
Indicatori:
RH: P / Sd: 53 m2 / Su: 50 m2 / POT: 0 / CUT: 0
LABORATOR MOBIL BAYER

Tema proiectului a fost amenajarea intr-un parc din Bucureşti a unui laborator pop-up care să funcţioneze în timpul săptămânii “Şcoala altfel”.
Laboratorul a oferit elevilor din clasele 1-8 oportunitatea de a participa la experimente inspirate din domeniile chimie și biologie. O echipă de olimpici naționali prezentat și coordonat experimentele.
Am gandit un concept care să atragă copiii şi să reprezinte într-un mod simbolic raportarea lor la ştiinţă, ca un proces interactiv prin care fiecare poate participa creativ la procesul de învaţare
Spaţiul de 50 mp, rezultat din unirea a trei containere de şantier , a fost împarţit pe diagonală în patru zone, una pentru recepţie şi câte una pentru fiecare divizie Bayer : sănătate, agricultură și materiale de înaltă tehnologie. Pereţii de compartimentare au fost placaţi cu oglinda acrilica pentru a creea iluzia optică a unui spaţiu care se repetă la nesfârşit ca un caleidoscop.
Interiorul laboratorului a fost placat cu placi de PAL alb şi acoperit cu buline autocolante de oglindă de diferite dimensiuni. Fiecarui copil i-a fost oferită câte o bulină pentru participare şi libertatea de a o lipi unde doreşte in interiorul laboratorului.
Pe masura ce a crescut numarul copiilor participanţi la experimente spaţiul s-a completat cu buline, devenind o cameră cu oglinzi paralele şi reflexii infinite - un joc şi un simbol al modului în care ştiinţa extinde orizonturile civilizaţiei umane
Spaţiul a devenit astfel un caleidoscop care reuneşte toate cele trei divizii Bayer sănătate, agricultură și materiale de înaltă tehnologie, într-un întreg creativ, o arhitectură a posibilităţilor infinite de explorare şi progres ale ştiinţei.
Rezultatul final reprezintă un experiment şi din punct de vedere arhitectural - o instalaţie interactivă de lumi paralele care implică creativ participanţii, stârneşte curiozitatea şi entuziasmul în legatură cu diferitele posibilităţi de interpretare a realităţii dar reprezintă în acelaşi timp şi o statistică a participării la proiect .

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).