Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Mirunette Concept Office

Autor:
Miruna Pavoni
Beneficiar:
Mirunette International Education
Localizare:
România, Bucureşti
Mirunette este o companie ce se ocupa de consultanta educationala si studii in strainatate, adresandu-se elevilor si studentilor ce doresc sa studieze la cele mai inalte standarde. Dat fiind ca targetul este reprezentat de tineri, atmosfera biroului este una prietenoasa, dinamica si motivationala.

Biroul este situat in centrul Bucurestiului, intr-o cladire noua, in care propunerea de amenajare a trebuit sa exploateze la maxim tot spatiul pus la dispozitie (110mp), demonstrand eficienta si flexibilitate. Pe de o parte, zona principala de lucru este pozitionata central si functioneaza ca un open space, in timp ce incaperile adiacente pot gazdui in functie de necesitati de la sala de "brainstorming" si sala de sedinte la sali de examinare. Depozitarile au reprezentat un spatiu esential integrat in amenajare.

Instalatia de la nivelul plafonului, special realizata pentru acest proiect si semnata de Miruna Pavoni, reprezinta punctul de maxim interes al biroului, captand privirea inca din punctul de acces. Subtila, captivanta si primitoare, aceasta marcheaza traseul catre spatiul principal de lucru. Tocile de absolvire aruncate liber in plafon par a sugera un testimonial al educatiei solide, facand trimitere la fiecare student ce a trecut pragul de a obtine recunoastere academica internationala.

Mobilierul ales este cat se poate de simplu si face trimitere la zonele de studiu studentesti pentru a crea o atmosfera cat mai familiara si confortabila in contextul urban dat. Astfel, zonele functionale ale biroului se evidentiaza pe un fundal alb-negru prin coduri de culoare si simboluri sugestive - menite sa inlesneasca identificarea activitatilor la nivel vizual. In plus, paleta de culori si designul fiecarei zone in parte promoveaza gandirea pozitiva si creeaza o atmosfera primitoare.

Iluminatul reprezinta un element cheie al acestui proiect, ce incununeaza intreaga compozitie spatiala. Pe timpul zilei, intreg spatiul este inundat de lumina naturala, in timp ce pe timpul noptii instalatia de iluminat este versatila si ludica, creand un ritm ce urmareste conturul spatiului principal. In ambele situatii plafonul devine un fundal vibrant pe care jocuri de umbre si lumini induc senzatia de miscare tocilor de absolvire.

Pana in prezent, atat personalul Mirunette cat si vizitatorii acestora au apreciat calitatea spatiala si atmosfera de lucru din birou, fapt ce reprezinta probabil cea mai mare realizare.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).