Amenajare şi extindere sediul Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti

Autor:
cristian valentin boltres
Localizare:
România, Bucureşti, cuza voda, 143 vezi harta
Indicatori:
RH: p+1 / Sd: 745 m2 / Su: 570 m2 / POT: 60% / CUT: 0.87
Amenajare:
Concept : Interiorul este gandit precum un drum prin cladire fiind directionat de un prete placate cu panouri de lemn care iti arata calea. Lemnul in contrast cu mari suprafete acoperite cu culori puternice fac ca interioarul sa fie vibrant si present pentru oamenii ce se afla inauntru.
Scopul este reabilitarea cladirii utilizant material traditionale puse impreuna intr-o forma care creaza in acelasi timp contrast si armonie, radicand in acelasi timp nivelul de confort si calitate al spatiului
Structura caldirii se pastrea intacta fiind din pereti plin de caramida, doar acoperisul cladirii fiind refacut identic cu cel existent.

Extindere:
Concept: planul cladirii propus este gandit ca o forma geometrica de baza: un simplu patrat. Acest lucru face ca toate regulile de organizare interioara a spatiilor si cele exterioare de volumetrie sa se raporteze la acesta. Acest lucru se poate observa inclusim amalizant dolia acoperisul, care este diagonal patratului in plan si care volumetric desparte cacoperisul in doua pante.
Scopul este Acela de crea un spatiu mare pantru conferinta si o conexiune cu cladirea existenta fara a schimba fatada sau volumetria cladirii existente.
Structura este realizata din cadre de beton armat si pereti de caramida, iar acoperisul este alcatuit din grinzi de lemn stradificat pentru a crea un spatiu unitar si deschis in interior.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).