Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Reabilitarea unui ansamblu de clădiri tradiţionale în Llívia

Autori:
Luis Giménez Mateu, Elena Nedelcu
Colaboratori:
Joan Torredeflot Elizalde
Localizare:
Spania, Llívia, Gorguja Petit vezi harta
Indicatori:
Sd: 1507,9 m2
Acest ansamblu istoric de case tradiţionale este catalogat ca bun de interes local si include o capela, casa principala si mai multe clădiri anexe din diferite epoci. Este vorba despre un anteproiect care propune amenajarea unui complex rezidenţial din 7 case care au în comun sala de mese, sala de jocuri, gradina, piscina, pista de tenis, garajul subteran, etc.
Pe lângă rezolvarea particularităţilor funcţionale complicate ale ansamblului, s-au urmărit realizarea unei tipologii moderne şi interesante a locuinţelor, cu spatii duble, pe diferite niveluri, mansarde şi punerea în valoare a elementelor de patrimoniu (şarpante, faţade acolo unde este cazul), separarea vizuala a spatiilor private, buna orientare spre sud şi spre peisaj a pieselor importante.
Intervenţia respecta condiţiile impuse de calitatea de clădiri cu valoare de ansamblu, menţinând raportul plin gol pe faţadele exterioare ale ansamblului si amplasând marile goluri acolo unde normativa o permite. Materialele sunt cele tradiţionale: piatra, lemn, ardezie.

Panou pentru expoziție

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)