ro | en
Foto

Yvonne Toader

/ Membră în juriul secțiunii Arhitectură de interior, BNA 2023

Absolventă a Universității de Arhitectură Ion Mincu (1995), ulterior, a cursurilor post Universitare de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, în cadrul aceleași universități, are o vastă experiență în designul de interior si în managementul de proiect pentru clădiri rezidențiale. În anul 1992, a absolvit cursurile “Architecture, Geometry and The Body” la Amsterdam University.

Între anii 1997-2003, a locuit și profesat la Barcelona, unde a continuat formarea profesională și s-a dedicat înțelegerii modului de viață și de locuire a oamenilor din diverse culturi.

La revenirea în țară, a făcut parte din echipele de dezvoltare a mai multor clădiri rezidențiale precum: Washington Residence, Băneasa Residence, Cortina Residence, etc. În anul 2021, a fost coautor alături de arhitecți și urbaniști din România, Israel, Singapore și personalități din domeniul medicinii și biologiei, a volumului Spații Sigure 2(m)-2020: proiect multidisciplinar în care au fost studiate și dezvoltate metode de îmbunătățire prin design a siguranței sănătății utilizatorilor clădirilor de birouri și de învățământ.

De-a lungul practicii sale, a dobândit o cunoaștere profundă despre modul în care oamenii folosesc clădirile. Pentru ea, designul și arhitectura de interior își găsesc semnificația profundă doar dacă devin instrumente creative pentru îmbunătățirea vieții semenilor.