Foto

Yvonne Toader

Absolventă a Universității de Arhitectură Ion Mincu în anul 1995, ulterior a cursurilor post Universitare de Urbanism și Amenajarea Teritoriului, în cadrul aceleași universități, are o vastă experiență în designul de interior si în managementul de proiect pentru clădiri rezidențiale.

În anul 1992 a absolvit cursurile “Architecture, Geometry and The Body” la Amsterdam University.

Între anii 1997-2003, a locuit și profesat în Barcelona, unde a continuat formarea profesională și s-a dedicat înțelegerii modului de viață și de locuire a oamenilor din diverse culturi.

La revenirea în țară a făcut parte din echipele de dezvoltare a mai multor clădiri rezențiale precum: Washington Residence, Baneasa Residence, Cortina Residence, etc. În anul 2021 a fost co-autor alături de arhitecți și urbaniști din România, Israel, Singapore și personalități din domeniul medicinii și biologiei, a volumului Spații Sigure 2(m)-2020: proiect multidisciplinar în care au fost studiate și dezvoltate metode de îmbunătătire prin design a siguranței sănătății utilizatorilor clădirilor de birouri și de învățămant.

De-a lungul practicii sale, a dobândit o cunoaștere profundă despre modul în care oamenii folosesc clădirile. Pentru ea, designul și arhitectura de interior își găsesc semnificația profundă doar dacă devin instrumente creative pentru îmbunătățirea vieții semenilor.