Foto

Silvia Pintea

/ Curatoare a secțiunii Locuințe individuale, BNA 2021

Absolventă a Institutului de arhitectură „Ion Mincu” (1978), a lucrat în diferite firme de proiectare începând cu Institutului Proiect București până la firmele proprii unde activează și în prezent - Arhitectural.

În cadrul Asociației Heritage a inițiat, colaborat, contribuit și condus mai multe proiecte culturale Bucovina, Roșia Montană, Nicolae Porumbescu, Romanian Heritage Day, Mărțișor, Romanian Spring Traditions Exhibition, IASI – Peisaj industrial în transformare, Între blocuri – Revitalizare urbană în cartiere, Anul european al patrimoniului, Premiile Brâncoveanu-Gale 2018 si 2019, etc.

Pentru activitatea profesională a fost distinsă cu Medalia Bienalei de Arhitectură București 1994 – arhitectura de interiornominalizări la Bienale de Arhitectura București, Distinctii, medalia Bene Merenti acordata de UAUIM.

A organizat evenimente si workshopuri; a fost producător de film de arhitectură - Mostenirea – documentar în parteneriat cu TVR Cultural, Rosia Montana azi – documentar, „Toamna la Voronet”, Rosia Montana. Povești și legende – documentar; editor de carte Album Rosia Montana. Masivul Cetate – In memoriam; Monografie Distileriile SABER - 230 de ani de istorie, Rosia Montana azi – Album.