ro | en
Foto

Silvia Pintea

/ Curatoare a secțiunii Arhitectură de interior, BNA 2023
/ Curatoare a secțiunii Locuințe individuale, BNA 2021

Absolventă a Institutului de arhitectură „Ion Mincu” (1978), a lucrat în diferite firme de proiectare începând cu Institutul Proiect București până la firmele proprii unde activează și în prezent - Arhitectural.

În cadrul Asociației Heritage a inițiat, colaborat, contribuit și condus mai multe proiecte culturale Bucovina, Roșia Montană, Nicolae Porumbescu, Romanian Heritage Day, Mărțișor, Romanian Spring Traditions Exhibition, IASI – Peisaj industrial în transformare, Între blocuri – Revitalizare urbană în cartiere, Anul european al patrimoniului, Premiile Brâncoveanu-Gale 2018 si 2019, etc.

Pentru activitatea profesională a fost distinsă cu Medalia Bienalei de Arhitectură București 1994 – arhitectura de interior; nominalizări la Bienale de Arhitectura București, Distinctii, medalia Bene Merenti acordata de UAUIM.

A organizat evenimente și workshop-uri; a fost producător de film de arhitectură „Moștenirea” – documentar în parteneriat cu TVR Cultural, „Roșia Montană” azi – documentar, „Toamna la Voronet”. „Povești și legende” – documentar; editor de carte Album Rosia Montana. „Masivul Cetate” – In memoriam; Monografie „Distileriile SABER - 230 de ani de istorie”, „Roșia Montană, azi” – Album.