ro | en
Foto

Arhitectul Șerban Țigănaș este fondatorul biroului multidisciplinar „Dico & Țigănaș”, care a obținut numeroase premii și a realizat proiecte remarcate și vizibile la nivel internațional. De o apreciere unanimă se bucură Arena și Sala Polivalentă din Cluj și Stadionul Oblemenco din Craiova. În 2017, stadionul a ieşit pe locul 4 în lume la votul juriului,iar în 2013, Arena din Cluj a fost premiată la un concurs internaţional de arhitectură din New York. Stadionul Arcul de Triumf, nominalizat și premiat de UAR și OAR este una dintre cele mai valoroase construcții recente din București. Un stadion deosebit de rafinat care se înscrie exemplar în contextul arhitectural al uneia dintre cele mai pretențioase zone a Capitalei. Un întreg colţ al stadionului este transparent. Publicul poate admira din tribune mănăstirea Caşin, în timp ce trecătorii pot aprecia magia spectacolului din teren de pe stradă. În urmă cu 15 ani a făcut parte din echipa de arhitecţi care şi-a pus amprenta pe Centrul Clujului pentru că a fost printre cei care au transformat Piaţa Unirii într-o piaţă pietonală.

Este Decanul Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Politehnice din Timișoara, unde predă teorie și proiectare de arhitectură, și un curs de comunicare și marketing pentru arhitecți.

A ocupat diferite poziții în cadrul Ordinului Arhitecților din România al cărui președinte a fost între 2010-2018, dar și membru în Consiliul European al Arhitecților (ACE) și în Uniunea Internațională a Arhitecților (UIA). A făcut parte din echipa responsabilă cu organizarea Congresului UIA din 2020 de la Rio de Janeiro, prima Capitală mondială a arhitecturii. A fost și Secretarul General al Uniunii Internaționale a Arhitecților (UIA).

Distincții în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură: