Foto

Raluca Vișinescu

Absolventă a Facultății de Arhitectură Ion Mincu, M.A. Staatliche Hochschule für Bildende Künste – Städelschule, Frankfurt am Main.

Studiile de arhitectură i-au fost marcate de îndrumarea lui Enric Miralles și de prezențele lui Cecil Balmond, Peter Cook și Mark Riglez, împreună cu întâlnirea cu scena internațională a artei contemporane, pentru care Staedelschule Frankfurt își are aportul său generator. După absolvire, calea sa profesională a început cu lucrul la dezvoltări industriale la scară largă, în paralel cu predarea unui studio de proiectare în departamentele de arhitectură peisagistică atât ale Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cât și ale Universității Naționale de Studii Agricole, apoi, trecând la propria practică privată, Bloc Office.Proiectele pe care le-a coordonat au început cu cele de mare anvergură, dar au trecut, în timp, la scară mică și medie, atenția mutându-se asupra materialelor, detaliilor și realizării.În prezent, lucrează la mici proiecte de arhitectură (cel mai mic având 30 de metri pătrați) și coordonează Grupul „Spațiu public” din filiala București a OAR, fiind implicata în studii de urbanism și peisaj la nivel de oraș.

A fost distinsă cu premii precum Bronze A'Design Award and Competition, 2011, pentru scaunul Yarra, Premiul Anualei de Arhitectura București, 2018, BNA 2018 (sectiunea Rural), Big See Wood Design Award 2018, Ljubljana, Slovenia pentru casa de vacanță în satul Magura.