ro | en
Foto

Mihai Corneliu Drișcu

/ Membru în juriul secțiunii Diplome – arhitecți în afirmare, BNA 2023

Arhitect și urbanist, profesor la Departamentul de Arhitectură, Facultatea de Arhitectură "G.M. Cantacuzino " din cadrul Universitații Tehnice "Gh. Asachi" din Iași și profesor asociat la Şcoala de doctorat de arhitectură (CSUD), Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu", București, în calitate de conducător de doctorat, parcurgând toate treptele carierei didactice de la asistent până la profesor.

Domeniile de interes sunt istoria arhitecturii, arhitectură contemporană și design, practică arhitecturală, iar teza de doctorat "Zidul viu - paradoxul arhitecturii însuflețite" a fost publicată, la fel și volumele 1 și 2 ale Cursului de arhitectură modernă și contemporană, peste 60 de articole, conferințe și seminarii.

Experiența profesională acumulată începând cu ICPROM Iași, firme și birou individual de arhitectură "Arc En Ciel" prin care a realizat peste 70 de proiecte premiate și nominalizate la Anuale, Bienale și concursuri de arhitectură.

Decan și prodecan al Facultății de Arhitectura "G. M. Cantacuzino", Membru în Senatul Universității Tehnice "Gh. Asachi", Vicepreședinte, Membru al Consiliului de Conducere și al Senatului UAR, Președinte al filialei Iași a OAR, festivaluri și expoziții de arhitectură, membru în CNATCU al Ministerului Educației și al altor forumuri internaționale de artă și arhitectură.